Aikidos  Ōsensei

"True victory does not come from defeating an enemy, true victory comes from giving love and changing an enemies heart."

- Morihei Ueshiba, stifter af Aikido

Om Aikido

Aikido er en moderne japansk kampkunst. Ordet "aikido" kan oversættes til "den harmoniske krafts vej" og bygger  på en ikke-aggresiv indstilling til selvforsvar. Aikido er altså en defensiv kampkunst, hvor du lærer at undgå modstanderens kraft og i nogle tilfælde bruge den imod dem. Man lærer at neutralisere- og undgå angreb ved brug af  cirkulære, harmoniske bevægelser. Intern konkurrence eksisterer ikke i Aikido. Derimod er formålet, at du træner for at udvikle dig selv; fysisk, mentalt og spirituelt. 

I 1942 flyttede O-Sensei ud på landet til en lille landsby ved navn Iwana. Her byggede han sin Dojo. Denne flytning til dette fredelige landområde gav O-Sensei ro i sjælen. Han arbejde og fordybede sig i sin træning, både med Jo og Ken, såvel som Tai jutsu. Morihiro Saito Sensei levede i 23 år ved O-Senseis side og tog del i den daglige træning, hvor O-Sensei brugte den unge Morihiro Sauto til at teste og udvikle sin Aikido. På denne måde blev Saito Sensei delagtiggjort i en fantastisk udviklingsproces. Saito Sensei gjorde det til sin livsopgave at bevare og undervise de principper som han have lært af grundlæggeren O-Sensei.


Den pågældende klub er således ikke "bare" et sted, hvor man træner, men basis for et praksisfællesskab - det at være i en gruppe, hvor man i kraft af sin individualitet og de forskellige niveauer, hver enkelt er på på et givet tidspunkt, bidrager til hinandens udvikling. Den øvede lærer begynderen nogle grundlæggende ting, samtidig med, at den øvede bliver mere præcis i sin viden, fordi vedkommende ikke blot skal have den, men netop også formidle den – til begynderen!” 

https://da.wikipedia.org/wiki/Aikido#Historie

Der er meget nyt at lære, når man begynder Aikido; hvad man må og ikke må i en Dojo og du skal lære de mest almindelige japanske vendinger som bruges under træning. Bare roligt! Det kommer. 

Om Bornholms Aikido Klub

Vi er en lille Aikido-klub med dygtige undervisere, der efterhånden har dyrket Aikido i mange år og er veletableret i det danske Aikido-miljø. Dette er en absolut fordel for nye medlemmer, da der er megen viden og dele ud af, og god tid til den enkelte udøver! 

Bornholms Aikido Klub er opstartet i 2006 og ligger på den smukke ø Bornholm i Østersøen. Oprindeligt hed vi Rønne Aikido, hvor klubben blev opstartet af Thomas Bruun 4 Dan. Da Thomas stoppede i 2020 var vi nogle af hans elever, som forsatte klubben, men under navnet Bornholms Aikido Klub. 

Vi træner Aikido efter Morihiro Saito, 9. dan og er medlemmer af Dansk Aikido Forbund, samt Dansk Takemusu Aikido Forbund.